Смолянска област остава в бедствено положение

кола-зима

Усложнена остава и днес зимна обстановка в някои райони на страната.

В сила остава бедственото положение в Смолянска област. Проходът Пампорово е отворен за движение от снощи, като преминаването се извършва само с вериги.

Затворен за движение остава прохода Превала, пътят Пампорово-Стойките и Смилян-Рудозем.

Въведено е ограничение за товарните автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода Рожен. Същата забрана е и за пътят Батак-Доспат, информира дежурният в Областното пътно управление в Смолян.

Няма постъпили сигнали за инциденти и бедстващи хора през изминалата нощ.

По високите части на Смолянска област продължава да вали слаб снеговалеж, който вече достигна един метър и половина.

Десетки туристи и обслужващ персонал във вилно селище „Малина“ в курорта Пампорово късно снощи алармираха, че втори ден остават блокирани и не могат да се приберат по домовете си заради снежното бедствие.

Второ денонощие без ток остават и жителите на общините Доспат и Борино, частично прекъсване на електрозахранването има и на други места в областта. Заради свлачища има и села без достъп.

Кметът на Доспат Елин Радев каза в събота пред БНР:

"Просто се върви в тунел. Застрашаваме живота и здравето на хората, заради това, че нехайно действат определени структури и основно обвинявам Изпълнителна агенция по горите. Тъй като миналата седмица от EVN бяха дошли да прочистват, тъй като имаше опасност пак да паднат дървета върху високото напрежение, а те не им дадоха, отидоха и ги изгониха. Искам да призова държавните органи да решат този проблем окончателно. Единствено ако няма паднали дървета и пътищата ще са проходими, и ток ще има”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България