Смърт за 10 секунди: Защо руският Ту-154 се разби в дъното на Черно море

Полетът на разбилия се в Черно море руски пътнически самолет Ту-154, на чийто борд се намираха общо 92 души, е продължил 70 секунди, като извънредната ситуация е настъпила в последните 10 от тях, съобщава руската информационна агенция Rambler, позовавайки се на досегашните данни от експертизата на инцидента.

Руските власти работят по седем версии за катастрофата на самолета Ту 154 над Черно море, стана ясно на пресконференция в Москва. Специално назначената комисия смята, че до месец ще бъдат ясни причините за трагедията.

При удара във водната повърхност и последващия удар на дъното на Черно море самолетът се е разбил напълно, заяви министърът на транспорта Максим Соколов.

В момента, в който на борда на самолета е настъпила извънредната ситуация, машината се е намирала на височина 250 км и се е движела със скорост около 360-370 км/ч.

"Аварийната ситуация е продължила 10 секунди, което означава, че проблемите са започнали около минута след излитането на Ту-154", коментира пред журналисти ръководителят на службата по безопасност на въздухоплаването към Въоръжените сили на Руската федерация Сергей Байнетов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят