Снаряд паднал в землището на сливенското село Глушник

Снимка: Архив

Сапьори от бившата танкова бригада, сега Център за подготовка на специалисти в Сливен, са били изпратени в сливенското с. Глушник, за да обезвредят паднал снаряд – съобщиха жители на селото. На 23 юни по обяд населението е било предупредено, че при обезвреждането е възможно да се чуе силен взрив. Кметът на Глушник Димитър Петков потвърди информацията. „В крайна сметка взрив нямаше. Казаха, че още при падането се е саморазрушил. Какъв е бил снарядът, нямаме информация” – допълни Петков. В селото предполагат, че е паднал учебно-тренировъчен боеприпас от близкия полигон „Ново село”.

Сигнал подал преди петнайсетина дни местен козар. На 1,5-2 км от селото той забелязал, че има разрушения по скалиста канара.  За случая е била информирана Военна полиция, която е извършила проверка на място.  След това е била изпратена и сапьорската група.  Институциите са били уведомени, официална информация за случая няма.

Военният полигон  „Ново село” се намира на 10-15 км разстояние по въздух от Глушник.  Съоръжението се използва съвместно за обучение на американски и български военни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони