Снаха и свекърва се „замерят” с жалби и дела

Снаха съди за клевета свекърва си, с която били в люта семейна война е се „замеряли” с жалби в полицията и прокуратурата, както и в съда. Фамилната драма се разигравала поне няколко години в разградско село. Решителната битка започнала през пролетта на 2015 г., когато снахата се жалила, че свекървата безпричинно се нахвърлили върху нея, децата и съпруга й. В деня на стълкновението дори имало обаждане на тел. 112. В отговор свекървата на свой ред подала контражалба, в която твърдяла, че е удряна от сина си, че семейството му не  плащало сметки и, че й взели телевизора, продали кола, нейна собственост и други.

В жалбата свекървата казала, че снахата й крала на два пъти кредитната карта и точила пенсията й, с обяснението, че има да връща пари по ревизия и така покривала липсите.  През юли имало жалба, на чиято база е образувано дело срещу младите. Те са осъдени да преустановят ползването на целия имот. Няколко дни по-късно наследниците пък завели дело и поискали мерки за защита срещу свекървата по Закона за защита от домашното насилие.

Така се водили дела за насилие, за собственост и накрая снахата завела и такова за клевета заради твърдението за теглене на пари от картата, с които  била набедена, че покрива ревизия. Тя поискала обезщетение от 8000 лева.

Съдът смята, че свекървата не е извършила сочената клевета, въпреки че е установено, че снахата не е имала липси по ревизия, които да покрива. Възрастната повтаряла чути думи, които нямало как да знае дали са истина. Отношенията между двете поколения, които обитавала до едно време общ имот, били толкова влошени, че нещата излезли от контрол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони