Снегът спря хляба за Шумен

Снегът и затворените пътища спряха коли от съседни области, които доставят хляб в Шумен. Още в петък вечерта рафтовете в някои супермаркети се опразниха, в събота по обяд също изобилстваше само от здравословен пълнозърнест хляб, юфка и кори за баница. Шуменци обаче си търсеха традиционните самуни.

От веригата БулМаг, която има няколко търговски обекта обясниха, че очакват коли с хляб от Добрич, от Стражица, от Велико Търново, Търговище. Камионите от Добрич с "Добруджански хляб" били спряни на Аксаково, Варненско. Лично областният управител Донка Иванова се зае камионите да пристигнат. По обяд стана ясно, че ще бъдат пропуснати и насъщният ще пристигне в града.

Продавачки обясняваха, че причината не е само в затворените пътища, а и в презапасяването. Някои хора купували по 3 хляба.

Пожарни коли ще придружават камионите с хляб към Шумен, това обяви комисар Иван Иванов, шеф на службата по време на заседание на Областния щаб за защита на населението при бедствия в Шумен от 13 ч. На него присъстваха представители на двете големи вериги в града Кауфланд и БулМаг. Губернаторът Донка Иванова настоя да получава от тях регистрационните номера на камионите с насъщния, за да могат високопроходими автомобили да ги съпровождат. Още по време на заседанието беше направена заявка и стана ясно, че до 19 ч. 6 000 хляба "Савимекс" ще бъдат доставени в Шумен в магазините на хипермаркета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България