Снежана Дечева напусна ансамбъла, вижте кои гимнастички отиват в Москва

Стана ясен състава на националния ансамбъл по художествена гимнастика, който ще вземе участие на първото състезание след оттеглянето на Златните момичета, които спечелиха бронзов медал от олимпийските игри в Рио.

Треньорът Весела Димитрова ще се довери на Елена Бинева, Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Теодора Александрова. Те бяха селектирани от 10 момичета, които започнаха подготовка още през миналата година на високопланинската база Белмекен, съобщава БТВ.

Състезанието Гран При на Москва ще бъде първо за новите грации и ще се проведе от 17 до 19 февруари в руската столица. За капитан на състава беше избрана най-опитната в него - Симона Дянкова.

В новия ансамбъл няма да има нито една гимнастичка, която е тренирала със Златните момичета на Ина Ананиева, които спечелиха световна титла от Измир през 2014 г., бронзов медал от олимпийските игри в Рио де Жанейро и още десетки други отличия. И втората резерва на тима - Снежана Дечева, сложи край на спортната си кариера. Това обяви самата тя в социалните мрежи. Причините са множеството контузии, които дават отражение на здравословното й състояние в момента.

В края на 2016 г. Любомира Казанова, която се включи в ансамбъла за европейското първенство в Израел след инцидента с Цветелина Стоянов, обяви, че се отказва заради контузия в глезена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт