Сноубордист се измъкна невредим, след като предизвика лавина в Пирин

Сноубордист отърва смъртта в Пирин днес. В един от форумите за екстремни скиори има информация и снимки за инцидента, съобщава Канал 3.

"Ранният следобяд днес, сноубордист влиза в първи улей на Ечмище - Запад. Когато е в средата на улея, се отцeпва лавина. Дебелината на отцепването е около 3 метра и е до основа в чашата на улея. Впоследствие тръгва лавина и на Изток към средната част на Ечмище с дебелина на дъската около 40 см. Огромното количество сняг стига до най-ниската част на Ечмище. Сноубордистът се измъква като по чудо невредим, избягвайки от пътя на лавината. През целия ден днес вятъра във високата част на планината е много силен от Юг което поради релефа на вр. Тодорка прави така че навява сняг и по източните и по западните сколонове и всички включващи Север. Абе ужас е работата. Сутринта са гърмели Бъндеришки улеи, лавината е стигнала отсрещните склонове", пише свидетел на инцидента, който прилага и снимки от мястото.

Други фенове на екстремните ски коментират, че това не се случва за първи път. Много сноубордисти и скиори пробват да карат в опасната местност, въпреки постоянните предупреждания за лавинна опасност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България