Сняг в Гърция, корабите на котва в очакване на опасно време

Сняг блокира северна Гърция и предизвика транспортен хаос. По много участъци от пътната мрежа е задължително ползването на вериги, включително и в района на Халкидики. Пътуващите трябва да спазват указанията издадени от пътна полиция.

Има проблеми и с корабоплаването поради силните ветрове в Егейско море достигащи от 9 до 10 по скалата на Бофор на места. От Министерството на корабоплаването излязоха с извънреден бюлетин и обявиха, че маршрути от пристанищата Пирея и Рафина няма да се извършват до второ нареждане.

Затворени са също в Северна Гърция и фериботните линии Aгиа Марина-Неа Стира, Принос Кавала-Тасос, Керамоти-Лименас Тасос и Александруполис-Самотраки.

В същото време бурята "Пенелопе" създаде големи проблеми и бедствия в много региони на страната като Етолоакарнания, Илия, Ахаия, Аркадия и Лесбос. Силните валежи и бури причиниха наводнения и щети на домове, предприятия и имоти, както и свлачища в провинциални пътни мрежи, поради което цели села останаха отцепени и изолирани поради пропадане на пътя.

От Метеорологичната служба в Гърция издадоха извънреден бюлетин с предупреждение за падане на температури, валежи и сняг през следващите два дни. Метеорологичната обстановка е усложнена.

Желателно е българите в Гърция да следят извънредните бюлетини и спазват указанията на полицията и синоптиците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят