Собственикът на хотел “Катарино“ става концесионер на спортен комплекс край Разлог

Хидроенергийна компания” АД със собственик Иван Чапов ще бъде концесионер на спортния комплекс в местността „Байова борика” край Разлог. Решението концесията да бъде възложена на дружеството на благоевградския бизнесмен Иван Чапов бе взето единодушно от общинските съветници на редовна сесия. Фирмата спечели доверието на местните парламентаристи с предложена сума от 29 629 130 лв. без ДДС. Средствата ще бъдат инвестирани в спортното съоръжение през следващите 30 години.

Другият кандидат да стопанисва и развива мегакомплекса бе софийският консорциум ДЗЗД „ Пирин Спорт", който предложи цена от 20 000 000 лв.

През първите пет години дружеството на Иван Чапов, който е и собственик на хотел“Катарино“ край Разлог,  трябва да вложи 7 905 000 лева без ДДС за изграждане на външни връзки, път към съоръжението, паркинг и ограда на терена. Освен това през този период ще бъдат изградени 4 тренировъчни игрища за футбол без осветление с размери 68/105 метра, същото игрище, но с осветление, за официални мачове, и още едно с осветление – за контролни мачове. Ще има трибуни и за 2000 зрители.

През този период трябва да бъдат завършени и два тенис корта, две баскетболни игрища, две волейболни игрища и спортно-административна сграда с фитнес зала.

Според условията обектът не може да се отдава под наем, както и да се прехвърлят правата и задълженията на трети лица. Това може да стане само с изричното съгласие на общинския съвет в Разлог.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони