Собственик на винзавод задържан, прегазил с джипа си 86-годишен колоездач

Един от собствениците на винзавода „Джиро Трейд” ООД в село Първенец – Тодор Неделчев, е задържан за 24 часа в ареста на Второ РУ на МВР-Пловдив, след като в четвъртък около 11.30 часа прегази с джипа си „Нисан Навара” 86-годишен колоездач, който почина малко по-късно в Университетска болница „Свети Георги”.

Според разследващите възрастният мъж с колелото е отнел предимството на 49-годишния Неделчев, като е предприел ляв завой на кръстовището с улица „Авксентий Велешки”, изскачайки от улица „Велико Търново”.

Това е втори пътен инцидент на територията на Пловдив, в който Тодор Неделчев се замесва, след като в края на 2012 г. дрогиран шофьор с лек автомобил „Сеат” премина на червен светофар на кръстовището край зала „Строител” на „Карловско шосе” с бул. „Дунав” и бе натресен от джипа на алкохолния бос.

15pl4004-jeep-na-todor-nedel4evСамият Неделчев същата година влезе в затвора да излежава 5-годишна присъда, след като прокуратурата доказа в съда, че именно той е поръчителят на серия от палежи в Родопската яка на вили, къщи, стопански постройки и автомобили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България