Соколов блести с 25 точки в Шампионската лига

Цветан Соколов (вляво)

Цветан Соколов бе топреализатор в италианското дерби на Шампионската лига по волейбол. Българинът заби 25 точки, но неговият тим „Кучине Лубе“ завърши със загуба в груповата фаза - 0:3 от „Сър Сикома“ (Перуджа). Въпреки поражението Соколов и компания продължават в плейофите, за които се класираха най-добрите 12 отбора от петте групи.

„Кучине Лубе“ има 14 точки (4 победи и 2 поражения), а лидер е тимът от Перуджа с 16 т.

В следващата фаза на надпреварата продължава и „Локомотив“ (Новосибирск), воден от селекционера на националите Пламен Константинов. В руското дерби на най-комерсиалната надпревара сибиряците измъкнаха 3:2 срещу „Динамо“ (Москва), след като губеха с 0:2. Битката бе гледана от над 3000 зрители в руската столица. „Локомотив“ приключи на върха в групата с 5 победи, 1 загуба и 13 точки. „Динамо“ остана на дъното в класирането с един успех, 5 поражения и отпадна.

За плейофите се класират още германските „Фридрихсхафен“ и „Берлин“, руският „Зенит“, полските „Закса“, „Скра“ и „Ястжебски“, турският „Халкбанк“, италианските „Диатек“ и „Сър Сикома“, както и „Шомон“ (Франция).

Двубоите ще се играят на 13 март, а съперниците ще бъдат определени чрез жребий.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт