Соколов изпревари „Тренто“

Цветан Соколов и неговият тим „Кучине Лубе“ известиха от върха бившия отбор на българина „Трентино Диатек“ (Тренто) в италианската Суперлига. Рокадата стана, след като волейболистите от Чивитанова победиха категорично „Калцедония“ (Верона) с 3:0 (15, 15, 22) в среща от 11-ия кръг. „Лубе“ е начело с актив от 28 точки. Въпреки че в предишния мач срещу „Тренто“ Соколов изкълчи глезен, сега не показа колебания и отново игра силно. Капитанът на националите бе втори по резултатност с 12 точки. Най-полезен за успеха бе кубинецът Османи Хуанторена с 16 точки.

Бившият отбор и на двамата „Трентино Диатек“ претърпя загуба в дербито от шампиона „Азимут“ (Модена) с 2:3 и в класирането  е втори с 27 точки. Битката се игра пред 5000 зрители и поднесе много обрати.

Същевременно стана ясен съперникът на ЦСКА  на старта в евротурнира за купата на СЕВ при мъжете - швейцарския „Волей Амрисвил“. Отборът от Страната на шоколада претърпя две загуби от италианския „Сър Сикома Колуси“ (Перуджа) в третия кръг на Шампионската лига. Така тимът от Перуджа, в който играе Велизар Чернокожев, продължава в груповата фаза на престижната надпревара.

Датите на мачовете между ЦСКА и „Волей Амрисвил“ още не са определени, но най-вероятно „червените“ ще домакинстват на първата среща през януари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт