Соколов и „Лубе“ на финал в Шампионската лига

Цветан Соколов и „Кучине Лубе“ ще спорят за титлата в най-престижния европейски клубен турнир - Шампионската лига по волейбол. Тимът от Чивитанова се класира за решителния сблъсък след пауза от 16 години, когато печели и трофея. Пред 4500 зрители в баскетболната зала на руския град Казан италианският тим се наложи над полския ЗАКСА с 3:1 (21, -22, 15, 18). Съперникът на „Лубе“ бе определен снощи между домакина „Зенит“, които е световен клубен шампион, и италианския „Сър Колуси Сикома“(Перуджа). Голямата битка е в неделя от 19 часа българско време.

До момента „Кучине Лубе“ има и два бронзови медала, спечелени през 2016-а и 2017 г. А поляците 4 пъти спорят за третото място и само веднъж печелят.

Същевременно Цветан Соколов ще остане в тима от Чивитанова за още 3 години. Договорът му ще бъде официално обявен най-вероятно в понеделник след финала.

С приключването на клубните му ангажименти за сезона, Соколов ще решава дали да се подложи на операция или да отложи хирургическата интервенция. Има вероятност диагоналът да пропусне с трикольорите Лигата на нациите, както и световното през есента, чийто домакин е България и Италия.

На 18 май националите заминават за Русия за две контроли със сборная. А в първия турнир от лигата нашите срещат САЩ, Аржентина и домакините от Китай (25-27 май).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт