Соколов прати „Лубе“ на полуфинал

Цветан Соколов заби феноменалните 30 точки и прати „Кучине Лубе“ на полуфиналите в италианската Суперлига по волейбол. Тимът от Чивитанова спечели плейофа с 3:2 при гостуването на „Уиксо“ (Пиаченца), воден от капитана на националите Виктор Йосифов.

Соколов имаше също 67 процента ефективност в атака и бе обявен за най-полезен играч от феновете на клуба. Йосифов пък регистрира 10 точки.

Така с общ резултат 2:0 „Лубе“ продължава в следващата фаза на надпреварата, където среща победителя от двубоя между „Ревивре“ (Милано) и гранда „Азимут“ (Модена). Играе се до 3 победи от 5 срещи. А „Пиаченца“ ще преследва петото място, което дава право за участие в третия по сила евротурнир „Чалъндж къп“.

Силна игра демонстрира и друг национал – Тодор Скримов, в руската Суперлига. Макар че неговият тим „Нова“ (Новокуйбишевск) отстъпи на „Зенит“ (Казан) с 1:3 и загуби серията с 0:2. Българинът стана най-резултатен с 14 т., а едно от отиграванията на посрещача вдигна на крака публиката. Скримов получи топка за атака, но я подаде на съотборника си Денис Бирюков, който я заби ефектно пред смаяните погледи на съперниците си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт