Соларни знаци пазят децата в Монтана

18  пътни знаци със слънчево захранване „Внимание - деца!” бяха монтирани по най-натоварените улици и кръстовища в Монтана. Инициативата е на Ротари клуб –Монтана и е финансирана със средства, събрани от  организацията.

В края на миналата година на коледния си бал ротарианците в областния град събраха 13 000 лева, с които  закупиха 18 светещи пътни знаци „Внимание - деца” със соларно захранване. Тези дни предупредителните табели бяха поставени на девет участъка с усилено преминаване на деца и пешеходци – пред училища, детски градини и на други невралгични места. Светещите знаци ще намалят пътно транспортни произшествия и броя на пострадалите по улиците деца, надяват се дарителите. Стойността на реализираните от Ротари клуб в Монтана проекти вече надхвърля 150 000лв.

На  предстоящия коледен бал в Монтана ротарианците ще предложат на търг картини на академик Светлин Русев,  проф. Георги Чапкънов, професор Галилей Симеонов и други майстори на четката и длетото, а събраните средства ще вложат в следваща благотворителна инициатива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България