Сотир Цацаров и Светлин Русев откриха изложба на ученици

Изложба с картини от ученици в Художествената гимназия бе открита от главния прокурор Сотир Цацаров във фоайето на 4-ия етаж на Съдебната палата в София. "На това събитие вие сте героите, а не аз или другите прокурори", обърна се Цацаров към момчетата и момичетата и техните преподаватели.

Такава изложба се организира за четвърти път и всеки път творбите ви стават все по-хубави, заяви главният прокурор. Аз лично снощи се изкуших да им бъда първият зрител, добави той.

Академик Светлин Русев обяви, че в експозицията има много творби, които без никакви уговорки могат да бъдат избрани като част от една сериозна изложба. Той каза, че познава директорката на гимназията Донка Павлова като студентка и помни първите й рисунки още като ученичка. Тогава казал на родителите й - тя ще стане художник, но не знаел, че ще стане и такъв блестящ преподавател. Академик Русев благодари на главния прокурор Цацаров за инициативата и каза, че подкрепата, която творците получават в своите първи стъпки, се помни за цял живот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България