Сотир Цацаров: Освен арести и системни операции, трябва да се полагат усилия и за превенция на телефонните измами

Повтарящата се практика на телефонни измами и размера на щетите, както и това че жертвите са най-уязвимите групи, ни показва, че трябва освен арести и системни операции, да се полагат и усилия за превенция. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с разбиването на най-голямата група за телефонни измами на територията на България и Румъния на Национално съвещание на ръководството на МВР.

„Необходим е системен подход“, заяви той и допълни, че в операцията в България и Румъния е използван именно такъв. Сотир Цацаров обясни, че са направени видеоклипове за превенция на телефонните измами, които ще се излъчват по няколко телевизии. Той призова всички медии, които желаят, да се включат, като ги излъчват.

На националното съвещание присъстват премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Младен Маринов, зам. главният прокурор Иван Гешев, директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски, главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България