Сотир Цацаров: Президентът показа детайлно познание на проблемите в съдебните системи

Президентът показа детайлно познание на проблемите в съдебните системи. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров след срещата си с държавния глава Румен Радев

В президентската институция се води съвсем нормален и професионален разговор за това, което всеки нарича съдебна реформа, каза още Цацаров.

„Свидетел съм на едно изключително добро и детайлно познаване на съдебната система и на всички елементи, органи в нея от страна на президента. Той потвърди това, което е общо разбиране - проблемът или начинът за решаване на проблемите в съдебната реформа трябва да бъде комплексен, а именно не може да се ограничи само с обявяването само на една или друга институции за виновна за всички проблеми в съдебната система. Следва да бъдат решавани всички проблеми на всички институции и да се търси най-доброто за българските граждани. Възприемам го напълно“, заяви Цацаров.

„Не мисля, че в президентската институции трябва да се търсят вини. В същото време не мисля, че аз имам право в президентската институция и пред държавния глава да разговарям за вина, била тя за вина на институция или на конкретно лице. Най-малко уважението и към президентската институция, а и към съдебната власт не позволява в тази сграда да бъдат решавани институционални противоречия, а не дай Боже и лични“, допълни главният прокурор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България