Сотир Цацаров след протест на извънпарламентарна партия: Като ти плащат с грантове, правиш декларации

Главният прокурор посрещна руския си колега Юрий Чайка и подписаха споразумение

“Когато правният ти опит е много нисък и професионалният ти път, ако въобще може да се говори за такъв, е резултат на грантове на чужди фондации и парите на двама-трима олигарси, политическата ти дейност също, какво друго ще ти остане, освен да правиш декларации”. Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира изявите на “Да, България” и изказванията на Христо Иванов по повод посещението на руския главен прокурор Юрий Чайка. Призори вчера партийните активисти поставиха надпис на надлеза към “София тех парк” над бул.”Цариградско шосе”: “Чайка, вън от Европа!”.

“Всяка среща и всяка официална стъпка при посещението ще бъде публична за медиите. Посещението не може да остане скрито”, подчерта главният прокурор.

Юрий Чайка пристигна в България на официална визита по споразумение, подписано по времето на Борис Велчев. Той бе посрещнат от Сотир Цацаров, който обясни, че визитата ще продължи два дни. Противодействие на тероризма, борба с радикализацията и насилствения екстремизъм, както и противодействие на транснационалната организирана престъпност са темите, по които прокурорите на двете държави ще обменят практически опит с ежегодни визити.

Главният прокурор коментира и избора на нов председател на Върховния административен съд като посочи, че той е легитимен. “На ход е президентът. Държавният глава е достатъчно мъдър, за да вземе най-доброто решение. И не го казвам, за да кажа добри думи за президента. Каквото и решение да вземе, то подлежи на изпълнение. Всичко друго са коментари, атаки и викове”, смята Цацаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България