„Софийска вода“ с проекти за 5 млн. лева това лято

Проекти за над 5 милиона лева реализира „Софийска вода“ през активния строителен сезон на 2017 г. Най-големият от тях е в квартал „Горубляне“ и е на стойност 1 980 000 лева. Това съобщиха от дружеството. Проектът започна в края на май и се очаква да приключи през януари 2018 г. В квартала се извършва изграждане на канализация и подмяна на съществуващ водопровод.

Реконструкцията и изместването на водопровод по булевард „Джавахарлал Неру” на стойност 890 000 лева ще продължи до края на септември 2017 г. До този момент участъкът, в който се извършват ремонтните дейности, бе с много висока концентрация на аварии. Очаква се след приключването на работата по него, ВиК услугата значително да се подобри.

„Софийска вода“ извършва значими ремонти и в центъра на столицата. В тясно сътрудничество със Столична община продължава реконструкцията на уличните канали в северното и южното платно на булевард „Дондуков“. Съществуващите канали, разположени в северното и южното платно по булевард „Дондуков“ в различни участъци, са в изключително лошо експлоатационно състояние и са с изтекъл експлоатационен срок (южният канал е изграден през 1899 г., а северният - през 1929 г.). Кореновата система на дърветата е амортизирала силно тръбите и по тях има ясни пукнатини и деформации, които налагат спешната им подмяна. В този приоритетен инвестиционен проект „Софийска вода” АД ще инвестира над 600 хил. лева, а неговата реализация е ключова за канализационната мрежа в квартала. Целта е да се осигури нормално отвеждане на отпадъчните битови води и да се намали рискът от наводняване на прилежащите жилищни и административни сгради.

Текущи проекти, свързани с подобряването на водопроводната мрежа, се изпълняват и в няколко други района в столицата. По бул. „Асен Йорданов” (в участъка от бул. „Проф. Цветан Лазаров” до бул. „Шипченски проход”) дружеството реконструира стоманен уличен водопровод с даметър 500 мм. По булевард „Сливница“ се извършва реконструкция на уличен водопровод и канализация.

Нов водопровод се изгражда също и във в.з „Симеоново-Драгалевци III ч“, а в с. Войняговци се подменят етернитовите тръби с нови водопроводни тръби успоредно с изграждането на нова битова канализация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции