Софийският университет и сливенска гимназия организират национална лагер-школа

Професионалната гимназия по строителство и геодезия в Сливен и Стопанският факултет към СУ "Св.Климент Охридски" организират Национална пролетна лагер-школа от 1 до 3 април, съобщиха от общината. Домакин на школата ще е Сливен и инициативата ще се състои с подкрепата на местната администрация.

В нея ще участват учениците, показали най-добри резултати в сферата на информационните технологии през учебната година. Те ще се обучават в две направления: използването на технологии за креативен дизайн и софтуер за бизнес услуги с елементи на изкуствен интелект. В края на обучението участниците ще положат изпит пред водеща компания за сертификационни изпити. Учениците с най-висок резултат, хиляда точки, ще получат квота за участие на Националните финали на „MOC World Championship“ и „Adobe CA World Champonship“, които ще се проведат на 6 май 2019 г. в София. Победителите от финалите ще бъдат номинирани за участие на Световните финали в края на юли в Ню Йорк, САЩ.

"Такова събитие, като в Сливен, ще се проведе за първи път в страната", заяви директорът на строителната гимназия Красимир Георгиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България