"Софиямед" се включи в протеста срещу насилието над медици

Нe на насилието над медици! Зад този лозунг застанаха днес лекари и медицински персонал от медицински комплекс "Софиямед" като се присъединиха към протестните действия срещу насилието над медици и в подкрепа на нападнатия преди дни колега от САГБАЛ "Шейново".

Медицинските екипи на "Софиямед" поставиха синя протестна лентичка на реверите на престилките и болничните си екипи и излязоха точно в 13:00ч. през сградата на лечебното заведение на бул. "Г.М.Димитров" 16.

 Екипът на УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“ осъжда поредния случай на насилие над лекар и се обявява категорично срещу него, като се надява скоро компетентните органи да предприемат необходимите действия за осигуряване на безопасна работна среда на лекарите и медицинските работници в страната.

Лечебното заведение излезе с ДЕКЛАРАЦИЯ от името на служителите си в подкрепа на нападнатата колега и осъждаща насилието над медици.

"Вярваме, че законът ще бъде упражнен в цялата му строгост и виновните ще понесат своята отговорност, тъй като е недопустимо лекари и медицински персонал да стават жертви по време на изпълнение на професионалния си дълг. Призоваваме пациентите и техните близки за уважение към медицинските специалисти и техния труд по спасяване на човешкия живот", се казва в част от нея.

 Пълният текст на Декларацията вижте тук

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве