Софиянци могат да поискат предсрочно включване на парното

Във връзка с прогнозите за предстоящи значително застудяване, абонатите на "Топлофикация София" имат възможност да поискат предсрочно включване на отоплението, припомниха от дружеството.

Общинското дружество оповести, че има готовност при желание от страна на клиентите в сграда-етажна собственост парното да бъде пуснато преди общото включване на отоплението в столицата. За целта е необходимо гражданите да представят в най-близкия Център за обслужване на клиентите заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване на отоплението.

Предвид предстоящото временно понижение на температурите детските градини, училищата и здравните заведения също могат предварително да поискат включване на отоплението, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон или в Център за обслужване на клиенти, се казва още в съобщението.

От "Топлофикация" уточняват, че според нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да започне, когато бъдат изпълнени двете изисквания - три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12 градуса и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване. Към момента прогнозата за следващата седмица предвижда затопляне и повишение на дневните температури, добавят от дружеството. От там уточняват, че "Топлофикация София" следи промените и тенденциите и ще реагира съобразно климатичните условия и нормативните изисквания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България