София Копола режисира Кидман в трилър

Колин Фарел изпълнява главната роля

София Копола, дъщерята на великия режисьор Франсис Форд Копола, се утвърди като талант зад камерата след кратък флирт с актьорската професия. Новият й филм се казва The Beguiled и представлява нова адаптация на готическия роман A Painted Devil на Томас Кълинан. По който бе създаден и класическият филм на Дон Сийгъл и Клинт Истууд от 1971 г., също озаглавен The Beguiled, съобщава operationkino.net.

Филмът разказва за ранен войник от Съюзническата армия, който се оказва на прага на девически пансион, разположен на територията на Конфедерацията. Присъствието му активира греховни страсти, завист, омраза и похот сред обитателките, които скоро се обръщат една срещу друга.

26-3

„Напрежението, което струи от рекламните материали и дебютния трейлър, е заради монтажа. Повечето загатващи за хорър реплики и моменти са от началото на филма, но въпреки това цялостната атмосфера и ритъм (разбира се, и самата история) крещят хорър трилър”, пише още изданието.

Жанровите фенове се надяват, че ефектът на тези моменти и детайли в самия филм ще бъде същият. По този повод може да си припомните и какво казва София Копола по отношение на тематичния и жанров завой, който прави с този филм: „Не съм правила жанров филм досега. Беше забавно да измисля как да подходя към материала, да запазя стила си и да имам този красив, мечтателен свят, който харесвам, но със сюжет… Основният момент във филма е динамиката между група жени, които са принудени да живеят заедно, както и промяната в позицията на силата между мъже и жени. За мен това е много универсално, но е ситуирано в знатния Юг.”

Режисьор и сценарист на The Beguiled е София Копола. В ролите ще видим Колин Фарел, Никол Кидман, Кирстен Дънст, Ел Фанинг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино