„София оупън“ остана без втора звезда

Сериозният хонорар, който Григор Димитров ще получи за участието си на тенис турнира „София оупън“, е оставил надпреварата без втора голяма звезда. Така пише авторитетното издание TennisWorldUSA в превю за надпреварите през февруари. Шампионът в „Арена Армеец“ ще получи 86 000 евро, но според утвърдената практика най-големите имена взимат още по-тлъсти суми само, за да се появят на турнира.

Следващото издание на надпреварата се очертава като не дотам оспорвано, тъй като Димитров е единственият играч от топ 10. Според последните заявки най-големите имена, които ще пристигнат в София засега са Жил Мюлер (Люксембург), Адриан Манарино (Франция), Филип Колшрайбер (Германия). Очакват се още финалистът от парижкия „Мастърс“ Филип Крайнович (Сърбия) и кореецът Хьон Чун, който спечели АТП финалите „Next Gen“ в Милано тази есен.

Седмият в света Давид Гофен (Белгия), загубил преди година от Григор, е предпочел турнира в Монпелие (Франция).

Проблеми с осигуряването на звезди имат и организаторите на турнира в Бризбейн (Австралия), където Григор ще защитава друга от титлите си. Надпреварата започва в неделя, а освен българина заявки са подали Рафаел Надал (Испания) и Анди Мъри (Великобритания), но участието им е неясно заради здравословни проблеми.

„Нищо не се е променило, очаквам и двамата да играят“, обяви директорът Камерън Пиърсън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт