София се сдоби с нови микробуси за превоз на хора с увреждания (СНИМКИ)

Нови специализирани микробуси за превоз на хора с увреждания ще се движат по улиците на София от днес. Машините бяха представени на специална церемония в присъствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Микробусите са 7 на брой. Те ще бъдат въведени поетапно в движение. Ползването на тази транспортна услуга може да се осъществи с предварителна заявка на телефонна линия в отдел "Транспортно обслужване" при Дирекция "Транспорт" на Столична община. Изчисленията на общината показват, че от тази услуга се възползват средно над 640 души месечно.

"Столична община разполага с общо 13 нови микробуса за обслужване и превоз на трудно подвижни хора", каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя припомни, че повече от 10 години Столична община предлага специализирана услуга за предвижване от дома до мястото и адреса, където хората отиват- на работа, театър или до болницата.

Хората с увреждания могат да ползват микробусите за трудно подвижни хора от 06.00 до 23.00 часа, билетът струва 1 лв., припомни кметът. „Целта е всички тези хора да имат активен живот, свързан с лечение, работа, забавление, изобщо кой, където трябва да отиде", добави Фандъкова.

Информация за новата придобивка даде и зам.-кметът Дончо Барбалов с пост в социалните мрежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България