София с 30 нови автобуса

Снимка: Юлиан Тодоров

Вдигат заплатите на шофьорите

Пускат 30 нови газови автобуса в София. „В навечерието на Нова година, буквално няколко дни преди да започне годината, пускаме поредния брой нови автобуси. Това са 30 нови автобуса, които ще тръгнат по линия 111, най-дългата линия в София. Ще подменим изцяло старите автобуси по тази линия“, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Инвестицията е 23 млн. лв. Новите возила отговарят на високия екостандарт Евро 6. Те са нископодови, килиматизирани, с видеонаблюдение, безплатен интернет и възможност за зареждане на телефони.

„Ще продължим с подмяната на автобусите в цяла София. Това е част от цялостната ни програма за модернизация на градския транспорт с нови екологични автобуси“, посочи Фандъкова.

Тя уточни че още 102 нови автобуса, ще бъдат пуснати до края на 2019 г. Така догодина 90% от автобусите на линия в градския транспорт ще бъдат изцяло подменени. Става дума за цялостно обновяване с екологичен градски транспорт, автобуси на природен газ.

„Това е важна мярка в борбата за по-чист въздух в града. Надяваме се повече хора да използват обществения транспорт“, подчерта кметът. „Планираме покачване на заплащането на шофьорите“, съобщи Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България