София ще има детска поликлиника

Директорът на “Майчин дом” проф. Иван Костов и началникът на родилното отделение проф. Асен Николов представиха пред столичния кмет Йорданка Фандъкова иновативна апаратура за дистанционно проследяване на сърдечните тонове на бебето.

Събират на едно място лекари от различни специалности

Градската управа в София възнамерява да направи първата общинска детска поликлиника на мястото на бившия Център по наркомании в район “Възраждане”, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя обясни, че това е възможност за майките да потърсят здравна помощ за децата си в добре оборудвано и доболнично заведение, в което работят лекари от различни специалности, а не да ходят от клиника в клиника, докато се определи диагнозата.

В новия Детски център ще работят УНГ, хирург, алерголог, пулмолог и др. При необходимост децата ще бъдат транспортирани до специализирана болница. “Това ще е модерен здравен център за неотложна и специализирана педиатрична помощ. Голямата цел е откриването на национална детска болница в София и докато това се случи, ние ще сме готови с детската поликлиника”, каза Фандъкова. За новото здравно заведение предстои да се направи проект, и общината да финансира през следващия кметски мандат изграждането и дейността му.

Фандъкова съобщи и, че началникът на Родилната клиника в “Майчин дом” проф. Асен Николов е приел да е част от екипа й и да се включи в листата за общински съветници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве