Софи Маринова - Бурята Софка

Сватбата на Софи Маринова и Гринго се превърна в светското събитие на сезона в музикалните среди. Новото семейство отпразнува любовта си на шумно парти в София, а популярни личности от всички сфери заляха социалните мрежи със снимки от тържеството.

Ако животът на Софи Маринова беше сюжет на сапунен сериал, зрителите щяха да си кажат, че сценаристите са се престарали и така са го заплели, че звучи твърде нереално дори и за филм. Други биха казали - хубава работа, ама циганска.

Софка всъщност прославя циганите с уникалния си мощен глас, който покрива 5 октави и с непринуденото си поведение, което буди симпатии дори и в най-големите хейтъри. В една от най-известните си песни пее “ти си бурята в сърцето ми”, но всъщност бурята е самата тя.

Ако веднъж сте я чули, не може да я сбъркате. Но ако сте чули личната й история, най-вероятно ще се объркате.

В началото на кариерата си Софи има връзка с Петър Петров, който също е музикант и бивш барабанист на оркестър “Орхидея”. Двамата са заедно 8 години и тогава сватба няма, защото певицата е против. През 2002 г. се ражда синът им Лоренцо, кръстен на звездата от сериала “Ренегат” Лоренцо Ламас. Петър има двама сина от предишния си брак - Дачо и Асен.

Замаяна от луда любов, певицата се разделя с бащата на детето си и заживява с доведения си син Дачо. Двамата са заедно 4 години и не се притесняват да демонстрират връзката си.

Софи и Дачо дори влизат в къщата на “ВИП Брадър” през 2009 г., а скоро след това се разделят. Изглежда обаче всички са широко скроени и певицата поддържа приятелски отношения с бащата на детето си и със сина му.

Две години по-късно Дачо отново се влюбва в своя роднина - този път в доведената си сестра, от новата връзка на баща му. Двамата млади се женят и им се ражда дете. Щастието им не трае дълго, защото скоро след това Дачо е арестуван за наркотрафик в Италия и срещу него започва процес.

Сагата за Софи също продължава и през 2014 г., ден след 39-ия си рожден ден, тя признава, че е бременна. Не се притеснява да сподели публично, че бебето е плод на секс за една вечер и не поддържа връзка с бащата. Той бил млад, висок и красив, а всичко, което й останало от него, е общо селфи в телефона й. За съжаление, малко след това Софи губи бебето и потъва в мъка.

Но не за дълго. На свое участие в Германия през 2016 г. среща 10 години по-младия Тодор Давидов, когото приятелите наричат Гринго. Той дълги години работил зад граница като охранител, но любовта им със Софка пламва веднага и се връща с нея в България.

Миналата година той също влезе в криминалните хроники, след като беше обвинен за рекет и попадна в затвора. Макар тогава да твърдеше, че е “станала много голяма обърквация”, по-късно Грино се призна за виновен и го пуснаха 17 дни преди да излежи 10-месечната си присъда.

Професионалният живот на Софи Маринова е не по-малко бурен от личния. На сцената тя е ненадмината и където и да отиде, печели награди и любовта на публиката. Родена е на 5 декември 1975 г. в София, макар че семейството й тогава живее край Етрополе и тя до осми клас учи в село Брусен. Започва да пее и танцува от 2-годишна. В десети клас, когато е ученичка в Етрополе, музикантите от местен оркестър, впечатлени от гласа й, молят родителите й да й позволят да стане певица. Баща й е против, тъй като й остава още малко да завърши училище, но майка й, която спира да се занимава с музика след като се омъжва за него, успява да го убеди да се съгласи.

Изпълнява хитовете на Драгана Миркович, Майкъл Джексън, Уитни Хюстън, както и цигански песни. На 17 години се явява заедно със своя оркестър на фестивал по ромско надсвирване в Осиковица и го печели с песен на цигански - “Очите ми много плачат”.

За голямата сцена я кани шефът на “Ара” Ненчо Касъмов, след като я слуша в ресторант Герена, където Софи работи заедно със “Супер Експрес”. Той веднага вижда в нея потенциал за голяма звезда. Така те издават първия от 4-те си албума - “Стари рани”, който и до днес остава в историята като един от най-продаваните. След това като самостоятелен изпълнител Софи има издадени още 11 албума и много хитове.

През 2005 г. участва в българския национален финал за “Евровизия” в дует със Слави Трифонов, но се оттеглят заради скандал с гласуването. През 2012 г. е избрана на националния финал “Българската песен в Евровизия” да представлява България на международния песенен конкурс с песента Love Unlimited.

След всички перипети в живота на Софи, изглежда тя най-накрая ще има своето “и заживели дълго и щастливо”, както й пожела кумата Преслава.

 

Участва в три риалити предавания

Софи Маринова участва в три известни риалити предавания до момента. Дебютът й е в “Пей с мен” по Нова телевизия през 2008 г. Година след това влиза в третия сезон на “ВИП Брадър”, където победител става Део. През 2018 г. в “Като две капки вода” впечатли зрителите с уменията си за имитации. Отдадеността й на работата и музиката си проличаха и часове преди да се венчае. Точно ден преди сватбата й в неделя Софи беше на участие в столичен клуб. Там тя получи подарък изненада - торта с две сърца, ангел-пазител и надпис: “Бъдете вечно влюбени, Софи и Гринго”.

 

За нея

Най-добрата майка на света

За мен тя е най-добрата майка на целия свят. Ако е строга и се кара, е защото е заслужено, но винаги гледа да ме поощрява. Никога не сме изпадали в спорове, винаги я слушам. Тя ми мисли доброто и затова не спира да ми дава съвети, но аз се вслушвам в тях. Моята мечта е да постигна това, което е постигнала майка ми. Тя е най-добрият ми пример за подражание.

Лоренцо, певец и син на Софи Маринова

 

Хората наистина я обичат

В своя жанр тя е невероятна изпълнителка. Наистина хората я обичат. Това си личеше и на моя концерт. Като човек бих казала, че е много добронамерена, мила, добродушна, наивна дори бих казала. Изключително сладко момиче. Тя просто е човек, който с всеки обича да разговаря, много е общителна, личи си, че е добър човек. Винаги е мила, усмихната, весела и забавна. Има чувство за самоирония, което означава, че няма комплекси, а това е много важно. Определено я ценя като изпълнител. На нея Господ й е дал талант.

Маргарита Хранова, изпълнителка, участват заедно в „Като две капки вода“

 

Вече двадесет години сме приятели

Беше прекрасна сватба, с всички емоционални моменти, но и супер забавна. Софи Маринова е много стойностен човек, много истински и вече двадесет години е наш приятел и част от нашето семейство. Радваме се искрено за нея и й желаем цялото щастие на света!

Тони Стораро, попфолк певец

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети