Социалните служби все още не са готови да върнат бебето на лекарката, оставила го заключено в колата

Лекарка, Две могили, оставено бебе в колата

Социалните служби все още не са готови да върнат бебето на лекарката от Две могили, изоставила бебето си в автомобил. „На този етап мярката е удължена, очакваме оценка на родителския капацитет, който ще бъде извършен от Центъра за обществена подкрепа  –  Две могили”, обясни Цветелин Симеонов от дирекция „Социално подпомагане" – Русе, предаде БТВ.

Удължава се проверката по случая и засега детето остава в Комплекса за социални услуги, докато социалните служби вземат окончателно решение.

Комисията ще заседава след месец, за да реши дали ще отнеме детето от майка му.

До временното отнемане на 9-месечното дете се стигна след два поредни случая, в които лекарката от Две могили Таня Попова го оставя заключено само в колата си. Последният случай е отпреди месец. Сега тя вижда детето си по график в институцията.

„Вече цял месец от работа бързам да взема по-голямото дете, идваме да видим по-малкото братче. През този месец на моменти едва намирах сили да живея, беше ми много трудно, надявам се по-скоро да приключи това, защото за мен децата са смисълът на живота ми, аз не мога без децата си”, каза д-р Таня Попова.

 

Майката все пак се надява, че в края на месеца ще прибере у дома малкия си син.

„Аз смятам, че никоя институция не може да замени майката и майчината грижа. Вярно е, че аз допуснах грешка, осъзнавам тази грешка, този месец ми беше като наказание. Такава грешка, която няма фатални последствия, трябва да бъде простена, трябва да ми се даде шанс”, убедена д-р Попова.

Лекарката има още три деца. По-големите живеят при баща си, а третото посещава седмична ясла в Русе.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България