Социално предприятие "Шивашка работилница" в Пловдив с първи дипломирани курсисти

Първите свидетелства за професионална квалификация на успешно завършилите жени в единственото по рода си в Пловдив социално предприятие "Шивашка работилница" ще бъдат връчени този петък от 11 часа от заместник-кмета на града под тепетата Георги Титюков. Церемонията ще е в Комплекса за социални услуги "Свети Георги". Предприятието е създадено от фондация "НАРД" (Национален алианс за работа с доброволци) като част от стратегията за подкрепа и развитие на социалното предприемачество в България.

Целта е млади хора с нисък социален статус от уязвими групи да получат шанс за обучение и реализация  чрез придобиване на професионални и трудово-социални умения по шивачество. В предприятието в момента се обучават над 10 жени, които са трайно отпаднали от пазара на труда и за тях обучението е шанс и реална възможност професионална реализация. Предприятието стартира своята дейност с подкрепата на община Пловдив и се финансира от "Бигент" (Берлин) чрез дарители от град Дортмунд,

"Тръст за социална алтернатива", "Глобал гивинг", "Телус Интернешънъл" и други частни и обществени дарители, както и с любезното сътрудничество на Комплекса за социални услуги "Свети Георги" в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България