СО рестартира търгове за над 40 млн. лв.

Столичната община поднови двете обществени поръчки за ремонти на част от центъра на София – ул. "Граф Игнатиев" и зоната около площад "Александър Невски".

Обявена е обществената поръчка за реконструкция на Зона 4. Тя площад "Ал. Невски", пл. "Народно събрание", градините "Кристал", при ректората на Софийския университет и пред църквата "Света София", паметника "Левски" и пл. "Гина Кунчева", пространството между ул. "Оборище" и Военния клуб, участък от ул. "Оборище" източно от пл. "Александър Невски" и част от ул. "Париж" между ул. "Оборище" и бул. "Цар Освободител".

Това е втори опит за задействане на процедурата за ремонта на тази част от центъра на София. Процедурата бе спряна в средата на май, за да се коригира документацията.

Прогнозната стойност на поръчката е над 20 млн. лв. без ДДС. Предвиждат се 123 200 кв.м.територия, 55 000 кв.м. подменени настилки и 32 000 кв.м. обновени зелени площи.

Общината поднови и другата спряна през май поръчка за обновяване на част от центъра на столицата –Зона 2 , т.е.  тази за ул. "Граф Игнатиев" . Търгът е публикуван повторно на 11 август. Дейностите обхващат ул. "Граф Игнатиев", включително площадите "Славейков", "Гарибалди" и градината на църквата "Св. Седмочисленици"; ул. "Цар Шишман" между ул. "Граф Игнатиев" и пл. "Народно Събрание", ул. "6-ти септември" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Аксаков" и ул. "Солунска" между бул. "Витоша" и ул. "Граф Игнатиев". Стойността на търга е 21 930 576 без ДДС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България