Спадат продажбите на коли в САЩ, прогнозират експерти

Пазарът на автомобили в САЩ ще отслабне през 2018 година, заявиха експерти от бранша в Детройт, където беше открито най-голямото ежегодно автомобилно изложение в света, предаде ДПА, цитирана от БНР.

След години на силно увеличение на продажбите на автомобили, при което за седем години те скочиха от около 10 милиона до над 17 милиона, анализаторите очакват неминуемо забавяне на темпа.

Изследователската група "Cox Automotive" прогнозира, че продажбите на нови коли ще намалеят от 17,23 милиона през 2017 година до 16,7 милиона през 2018 година. Националната асоциация на автомобилните дилъри очаква приблизително същите обеми продажби.

Въпреки това председателят на асоциацията на дилърите Марк Скарпели очаква 2018 година да бъде солидна и пазарът за нови коли да остане стабилен, пише в комюнике. Автосалонът в Детройт е отворен за медиите до вторник и ще продължи за широката публика до 28 януари. Очаква се на изложението отново да стане въпрос за автономни автомобили, които бяха звездата на приключилото в Лас Вегас изложение за потребителска електроника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка