"Спартак" (Москва) стана за смях, Попето изгледа мача

Лидерът в руския шампионат "Спартак" (Москва) претърпя най-тежкото си поражение през този сезон. Тимът от столицата падна с разгромното 0:4 при гостуването си в Самара на местния Криля Советов.

Българският национал Ивелин Попов беше в групата, но не влезе на терена в този мач. Без негово участие спартаковци отнесоха по две попадения в двете полувремена и се оттеглиха с наведени глави.

Йоан Моло откри резултата за домакините след 17 минути игра с точно изпълнена дузпа. Самият французин асистира за второто попадение на тима си в продължението на първата част, а негов автор беше Сергей Ткачев.

Така още преди почивката се очертаваше кой ще е победителят. Московчани направиха промени, но те не помогнаха по никакъв начин. Неудържимият в този мач Моло асистира в 60-та минута на Кристиан Паскуато и преднината на тима му набъбна на 3:0.

До края остана време и да бъде оформен погромът за Спартак. В 70-та минута беларуският национал Сергей Корниленко направи 4:0 след асистенция на Ибрахим Цалахов и всичко приключи.

Въпреки тежкото поражение, Спартак остава лидер в класирането с 37 точки, но вече е само с три повече пред преследвача Зенит. Криля Советов пък се измъкна над чертата на изпадащите и вече има 14 точки в актива си. До края на есенния дял в Русия остава още само един кръг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят