"Спартан"-ите на родните ВВС на авиоучение с Литва и Италия

Снимка: Архив

Летателна тренировка С-27J „Balkan Spartan 17” (BS 17) с участието на ВВС на Република България, ВВС на Италианската Република, ВВС на Република Литва, личен състав от бригада Специални сили и Военномедицинска академия ще провежда у нас в периода 7 - 16 юни. Това съобщиха от Военновъздушните сили на България.

Целите на учението са постигане на по-висока оперативна съвместимост на българските ВВС за участие в многонационални операции със страни съюзници, повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка на личния състав от ВВС за изпълнение на транспортни задачи, повишаване на теоретичната и практическа подготовка на инженерно-техническия състав (ИТС) за обслужване на самолет С-27J Spartan, усъвършенстване на процедурите във ВВС по всестранно логистично осигуряване и оказване на поддръжка като страна домакин.

По време на учението ще се изпълняват различни видове задачи като полети по маршрут на малка и пределно малка височина, десантиране на парашутисти, тренировъчни заходи за десантиране на товари, тактически заходи за кацане, обмяна на опит по обслужване на самолет C-27J от наземния ИТС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България