Спасители вадиха кон от септична яма

Увлечен по кобила

Кон, увлечен от кобила, влезе в чужд двор в шуменското село Каспичан и падна в прясно изкопана още неползвана септична яма. Спасителен екип от петима огнеборци от службите в Нови пазар и Шумен освободили животното от капана, по него нямало и драскотина след близо 2 часа вадене, каза Васил Янков, който ръководил акцията.

Спасители вадиха кон от септична яма

Комично-трагичният инцидент се разиграл след 8 часа сутринта в понеделник на ул."Ген.Столетов" в ромската махала на селото. Вратата на къщата била отворена, едрото животно се вмъкнало привлечено от женската вътре, но тупнало в капан. Шахтата била дълбока 3,50 метра с диаметър над метър, но конят имал късмет, че потънала задницата му, а главата останала отгоре. Стопанинът на имота Диян Йорданов пръв усетил неканения гост, събрал махалата на помощ и всеки давал различни съвети. Пробвали да връзват коня с въжета и да го теглят, но операцията била неуспешна. Умували да го дърпат с кола, но накрая потърсили помощ на телефон 112. Сигналът бил получен към 8:50 часа и като чули каква е ситуацията, огнеборците тръгнали към село Ксапичан със специализиран автомобил, снабден със сгъваем кран.

Обяснили на един от мъжете как да влезе при коня и да го превърже с колани зад предните крака. После го издърпали с крана напълно невредим. Животното било стресирано от престоя и суетнята край него, но веднага се изправило на крака, разказват очевидци.

Вина да се отвори работа на спасителите има и стопанинът му, който работел извън селото и пускал животинката да пасе на воля, коментират местни хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България