Спасиха живота на сестрата на починалия Стефан от Кардам

УМБАЛ "Св. Марина" - Варна

Медици от Първа детска клиника във варненската УМБАЛ "Св. Марина" успяха да се преборят за живота на 11-годишното момиче от Кардам, чийто брат Стефан почина миналата неделя.

Още в съботната нощ двете деца и 7-годишната им сестра повръщали и имали коремни болки. Два пъти дядо им викал Спешна помощ, но инжекциите не помогнали и Стефчо издъхнал у дома. Сестрите му първо бяха откарани в добричката болница, а след препоръка на националния консултант по кардиология в понеделник привечер бяха прехвърлени в реанимацията на УМБАЛ "Св. Марина". По-малкото момиче бързо бе стабилизирано, но каката остана в критично състояние заради тежък миокардит.

"Вследствие на проведените интензивни диагностични, реанимационни и лечебни действия, показателите на момичето се подобриха и животът му вече е вън от опасност", заяви в четвъртък сутринта началникът на направление "Педиатрия" и на Първа детска клиника проф. д-р Виолета Йотова.

Здрави са и другите три деца от многолюдната фамилия, които по нареждане на прокуратурата бяха настанени за наблюдение в добричката болница. Лекарите ще ги изпишат, когато отдел "Закрила на детето" даде становище къде да бъдат настанени.

Разследващите чакат резултатите от няколко експертизи, сред които е и съдебно-химическата. Тя ще покаже дали починалото момче е приело отрова, която не дава отражение върху вътрешните органи.

Разплитането на случая е затруднено и заради непрекъснато променящите се показания на роднините на децата за менюто в събота вечер и за броя на членовете на фамилията, които са изпитали стомашен дискомфорт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България