Спасиха мъж, вървял във виелица над 3 км през нощта

Спасителна операция за транспортиране на мъж с измръзвания, който вървял над 3 км в преспите, е проведена през нощта срещу сряда в Разградско, съобщи за „Труд” зам.-областният управител Нурие Црънгалова. Мъж от село Ловско решил да се прибере пеша от работата си в Лозница у дома. Тръгнал преди полунощ и успял да извърви километрите във виелицата. Към 1 часа се добрал до дома, а по ръцете му имало страховити мехури. Близките му потърсили помощ на тел. 112, но по това време движението в някои райони беше спряно заради навяванията.

За транспортирането на премръзналия мъж е изпратена линейка, пред която е проправян път. Екипите са ползвали заобиколен маршрут, но са успели да изведат мъжа и да го откарат до болницата. Црънгалова уточни, че няма опасност за живота му или риск от ампутация.

Ситуацията в Разградско се нормализира, допълни тя. Няма откъснати населени места. Движението по различните пътища е с ограничения. Все още не отворен само пътят към Шумен, където на територията на съседната област има навявания. Няма населени места без ток, а две са без вода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България