Спасиха рейнджър, намушкан от баща си с нож

Снимка: Архив

Медици са спасили живота на 35-годишен рейнджър от свищовското село Александрово, който във вторник бе зверски намушкан с нож в корема и гърдите от родния си баща . За щастие острието не е засегнало жизненоважни органи и Тончо Томов е оцелял.

Драмата се разигра около 18 часа на 3 април на площада на Александрово. В злополучния ден 58-годишният Иван Томов и синът му Тончо се скарали люто. Бащата се напил и свадата се пренесла на центъра на селото. Разгневеният родител излязъл от дома си въоръжен с огромен нож.Като съзрял сина си, се нахвърлил неочаквано върху него и с огромна ярост му нанесъл две прободни рани. Пострадалият мъж успял да се добере до къщата на баба си. Там обаче припаднал от силна кръвозагуба.

Очевидци на зверството незабавно алармирали полицията и Спешна помощ в Свищов. Първа на мястото на инцидента пристигнала полицейска патрулка, която натоварила ранения мъж и потеглила към Свищов. По пътя полицейската кола пресрещнала изпратената линейка и пациентът бил откаран в болницата в Свищов, където лекарите се борили за живота му.

Бащата е задържан и ще му бъде повдигнато обвинение за опит за убийство.

Тончо е рейнджър и е участвал в две военни мисии в Афганистан, а преди броени дни се прибрал в родното си село в отпуск. В злополучния ден баща му се напил и двамата започнали да се карат, а свадата превърнала в кървава саморазправа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право