Спасяват удавено от дъжд село

Със заповед на кмета на Сливен Стефан Радев започват спасителни и аварийно-възстановителни работи в сливенското село Струпец - съобщиха от общината.

Селото бе удавено от краткотраен, но проливен дъжд на 2 юни. Изляха се над 70 литра на квадратен метър вода за по-малко от час. Образувалият се воден стълб с височина над половин метър, разрушената асфалтова настилка и изнесените инертни материали са направили непроходими всички улици в населеното място.

По време на бурята за кратко е спряло електричество. Повсеместно са били наводнени дворовете в селото. Унищожени и увредени са земеделски насаждения, а близките овощни градини са залети и са под вода, без възможност за оттичане.

Спасителните и аварийните работи се налагат, за да се овладее бедствената ситуация. Ще бъде възстановена проходимостта на улиците и проводимостта на преминаващите през селото дерета.

В Струпец живеят 320 души, още 150 прихождат през почивните дни.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ - [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България