Спас Русев отговори на всички горещи теми в "Левски"

Спас Русев, собственикът на "Левски", отговори на всички горещи теми, които през последните дни се струпаха под формата на буреносни облаци над "Герена". Бизнесменът даде интервю за "Блиц", след като ден по-рано стана ясно, че УЕФА предупреди "сините", че ако до февруари не покрие задължения на стойност около 1 млн. евро ще бъде изваден от евротурнирите.

"Левски" не е спрян от участие от европейските клубни турнири - уточни Русев. - Просто в писмото на УЕФА се казва, че до края на февруари 2019 г. трябва да погасим определени задължения, за да бъдем допуснати до участие. Това е стандартна процедура на УЕФА. Всичко това е предвидено и планирано, така че не виждам никакви притеснения и опасения за "Левски".

А Русев успокои феновете, обявявайки, че клубът ще погаси въпросната дължима сума в срокове. Той отговори и на критиките на феновете, дошли от Тръст "Синя България" по повод слабата откъм резултати година за столичния гранд.

"Да бъдеш президент или председател на Надзорния съвет на клуб като "Левски" с изключително високи претенции и цели, е един от най-горещите столове, които могат да се заемат. И това се доказва повече от 10 години. Аз не приемам моята позиция като председател на Надзорния съвет на "Левски" като привилегия, а като отговорност и шанс, който ми е даден в живота. Но аз нося отговорност в рамките на позицията, която заемам. В тази връзка ще направя едно важно уточнение - аз не съм мажоритарен собственик на "Левски", а най-големият акционер в клуба с малко по-малко от 50%. Ако тръст "Синя България" имат управленска структура, бизнес план и модел, който би направил клубът печеливш и финансово успешен, моля да я представят. Аз зная, че Павел Колев също изготвя програма, която ще бъде представена в следващите дни. Но ако тръст "Синя България" има такава програма, аз съм готов в началото на следващата 2019 г. да свикам Общо събрание, за да я разгледаме. Готов съм да си подам оставката като председател на Надзорния съвет и ще призова и останалите членове на Надзорния съвет и на Управителния съвет да подадат оставка, за да може новият изпълнителен директор Павел Колев съвместно с тръст Синя България и всички онези, които имат право на номинации да номинират новите членове на Управителния съвет. Аз с моя глас ще ги подкрепя!"

Освен това бизнесменът обяви, че наставник на тима остава Славиша Стоянович, въпреки спекулациите, че е пред договор с футболната федерация на Латвия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ