Спас Русев, председател на надзорния съвет на „Виваком“: 67% от малките и средните фирми у нас ползват облачни услуги

Спас Русев (Снимка: Пламен Стоименов)

„67% от малките и средните фирми у нас ползват някакъв тип облачни услуги“. Това заяви Спас Русев, председател на надзорния съвет на „Виваком“ на конференция „Облакът България, отворени пътища за по-добра свързаност в света“.

„Днес сме се събрали представители на бизнеса и на правителството и само заедно можем да начертаем пътя на България към бъдещето на облачните технологии. Те са неизменна част от личния и професионалния живот на всички нас. През последните 5 години облачните технологии от новост успяха да се превърнат в „the nеw normal“. През 2017 и 2018 г. услугите на частния и публичния сектор ще нараснат стремглаво, защото дават инструменти за оптимална ефективност на ресурсите, като фокусът ще остане върху сигурността, но и преминава oт мобилни оператори към доставчици на софтуер и бизнес решения“, каза той.

„Източна Европа е най-добрата среда за облачни инвестиции, според анализатори, затова и у нас развиваме концепцията за Индустрия 4.0 – участието на страната ни в четвъртата информационна революция“, добави Русев. По думите му, за да привлечем високотехнологични инвестиции у нас, трябва да създадем условия за интелигентна индустрия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес