Спецакции край пешеходните пътеки почнаха полицаите в Монтана

Униформените ще следят и за състоянието на улиците и маркировка

Специализираните полицейски операции за пешеходци, които пресичат неправилно пътните платна и за водачи, които не спират на пешеходните пътеки започват в област Монтана.

Акциите ще се провеждат всеки месец на територията на четирите Районни управления в региона, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Полицейски екипи ще бъдат разположени край потенциално опасни пешеходни пътеки, места с интензивно пешеходно движение и в райони, където се наблюдава неправилно и рисково пресичане на платната от пешеходци.

Полицейските служители обаче ще следят и за състоянието на пътищата и улиците - настилките, вертикалната сигнализация, маркировката, видимостта на пешеходните пътеки, за осветяването, пешеходните ограждения и други нормативни изисквания. При констатирани проблеми ще бъдат пращани сигнални писма на отговорните институции за предприемане на необходимите мерки, заявиха от полицията.

През 2018 г. в област Монтана са станали 33 тежки ПТП с участието на пешеходци. Загинали са 2-ма пешеходци, а 31 са ранени. Катастрофите с пешеходци се нареждат на второ място по аварийност през 2018 г. в областта, след сблъсъците между движещи се автомобили, уточниха от органите на реда. През цялата 2018 г. на територията на област Монтана са станали 134 тежки ПТП, с 9 убити и 179 ранени граждани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони