Ветко и Маринела не искат да се връщат

Милионерите остават зад решетките в Испания

Националният съд в Мадрид започва дело за екстрадицията им, което може отнеме над 2 месеца

Националният съд в Мадрид е наложил постоянна мярка „задържане под стража” на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Пред магистратите двамата са заявили че н искат да бъдат върнати в България, затова ще бъде образувано дело за екстрадиция на милионерското семейство. То ще се гледа на 2 инстанции и ще продължи най-малко 2 месеца. Това обясни Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Както писа „Труд”, издирваните от 6 месеца за данъчни престъпления и пране на пари милионери бяха арестувани в градчето Кабрера де Мар, близо до Барселона. Ветко и Маринела се криели там в къщата на Георги Семерджиев – Жоро Шопа, сочен за дясна ръка на потъналия вдън земя кокаинов крал Брендо.

Първоначално Шопа е бил издирван от властите в Швейцария за пране на наркопари, но те се отказали от искането да им бъде предаден. Затова пък Районната прокуратура в София му повдигна задочно обвинение, че е укривал издирваните Арабаджиеви в Испания и във вторник и Шопа бе задържан. Процедурата за екстрадицията му тепърва предстои и тя също ще се гледа по компетентност от Националния съд в Мадрид.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право