Специални награди за вино от местен сорт за първи път на "Винария 2017" в Пловдив

За първи път на тазгодишното издание на международната специализирана изложба "Винария 2017" в Пловдив ще има допълнително отличие за вино от местен сорт, съобщиха организаторите. От Националната лозаро-винарска камара предвиждат във всяка категория от международния конкурс за вина да бъдат дадени призове за най-добрите родни Дионисиеви напитки. "По този начин се опитваме да популяризираме и стимулираме колегите, работещи с местни сортове", коментира председателят на НЛВК Радослав Радев. Наградата "Препоръчано вино от местен сорт" пък ще помогне да бъде изграден добър имидж на родните вина и те да бъдат наложени по-лесно на чуждестранните пазари.

За трета поредна година в Града на виното родните производители ще представят най-добрите си напитки в 11-а палата на Международния панаир в Пловдив от 22 до 26 февруари. На 25-ото издание на специализираната изложба ще се представят вина от нови изби и такива, които се завръщат на престижния форум. "Очевидно изложителите са се уверили, че моделът "Град на виното" работи добре", коментира Радослав Радев. Атрактивната визия на Града на виното с пресъздаване на атмосферата на Старинен Пловдив впечатли през последните 2 години посетителите на изложението и хармонично се съчета с международната изложба за храни и напитки "Фудтех" и със зоната "Вкусове от Италия".

Радослав Радев прогнозира, че "Винария" ще затвърди позицията си на най-добрия лозаро-винарски форум у нас, който демонстрира не само родното винопроизводство, но и съвременните технологии, иновации и оборудване в този бранш в палата 10 на панаира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони