Спецпрокуратурата обвини осем души за участие в престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари

Въоръжен полицай охранява винпрома в с. Венец, докато текат обиските.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем лица - с инициали М.С., С.С., И.Д., Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д. - за участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари.

На едно от лицата са повдигнати обвинения за вторични престъпления - избягване плащането на ДДС и възстановяване на неследващ се данъчен кредит в размер на общо 1 016 139 лв., на други трима - за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери, съобщиха от държавното обвинение след вчерашната специализирана акция в офиси на "Винпром Карнобат", "СИС Индустрийс" и "Топаз Мел". В рамките на днешния ден обвиненията ще им бъдат предявени, уточнява се в информацията.

С постановления на наблюдаващия прокурор на обвинените ще бъде наложено задържане до 72 часа с оглед осигуряването им пред Специализирания наказателен съд и разглеждане на искане на СП за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Повече информация, съобразно интересите и целите на разследването, ще бъде предоставена на брифинг на 7 септември 2018 г. (петък) от 10.30 часа. В брифинга ще участват и.ф. ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева, наблюдаващият разследването прокурор Ангел Кънев, главният Секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, заместник-председателят на ДАНС Николай Ненков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право