Спецсъдът остави в ареста Миню Стайков

Апелативният спецсъд остави с най-тежката мярка за неотклонение алкохолния бос Миню Стайков и шурея му Белун Хазърбасанов. Защитата поиска двамата да бъдат пуснати с по-лека мярка за неотклонение заради влошено здравословно състояние.

В съдебната зала стана ясно, че Миню Стайков е получил мозъчен инсулт на 31 октомври, а Хазърбасанов страда от диабет. Апелативните спецмагистрати изслушаха трима експерти, които обясниха, че Стайков има нужда от лечение и рехабилитация, но то може да бъде проведено и в МВР болница.

Според съда, доказателствата срещу тях са достатъчни за това, че са извършвали данъчни престъпления и незаконно са произвеждали цигари без бандерол. В дома на Хазърбасанов в Карнобат са намерени и документи, които установявали бързо движение на големи суми по сметки, свързани със Стайков.

Магистратите се позоваха на свидетелски показания и на документи, иззети от различни адреси. Апелативният спецсъд смята, че има реална опасност двамата да извършат друго престъпление, ако бъдат на свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право