Спец по кражби от лекари влезе в затвора

Снимка: Архив

Крум обира кабинети, влизал е и в полицейски дом

Крадец-карък, специализиран в обири на лекарски кабинети, отново влезе в затвора. Крум К./34г./ от Шумен е наказан с 10 месеца лишаване от свобода ефективно за влизането си в Комплексния онкологичен център в Шумен, откъдето открадна лаптоп в средата на юли. Трябва да търпи наказанието при строг режим, гласи определението на Районния съд в града. До поредна развръзка "решетки" се стига след като апашът е признал вина, върнал е лаптопа на стойност 550 лв. и е сключил споразумение с прокуратурата.

Това му е поне пети набег по лекарски кабинет. През 2015 г. Крум имаше серия от нападения. Тогава беше влязъл в докторска стая в новата поликлиника, взе лаптоп, продаде го и си купи храна. Автор е и на две кражби на чанти на шуменски докторки. Крадливата му серията му приключи след като разби вратата на жилище на ул."Цар Иван Александър" в Шумен, но беше чут от съседи. Хукнал, но си забравил торбата в апартамента, а по отпечатъци от нея криминалисти безпогрешно го заковали.

Криминалните прояви на Крум са без прекъсване от 1999 г. до сега, казват запознати с досието му. Крал е и микровълнова фурна от спешния център в Шумен, пари от адвокатска кантора, футболни екипи и топки от съблекални.

Най-интригуващата му кражба е на полицейска униформа, съблечена в антрето на незаключена къща през април 2014 г. Награбил всичко без да му мисли и така отнел включително белезници и полицейска свирка, но за себе си оставил само 30 лв. от полицейския потфейл. За това деяние изтърпя 1,4 г. зад решетките.

Противно на очакванията Крум-крадеца е от българска фамилия, не от ромска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право