Спешен ремонт на пътя Царево- Малко Търново

За спешен ремонт на пътя Царево- Малко Търново настояват бургаските депутати от ГЕРБ. Пътят не е ремонтиран от 40 години, а води към граничния пункт и странджанските села, където се развива атрактивен селски туризъм. На всичко отгоре има много свлачища, които застрашават автомобилите, а на места е "изяден" от природни стихии и е направо опасен за пътуващите.

След приемането на бюджета за 2018- та, народните представители коментираха, че пътят се нуждае от спешен ремонт, а веднага след това и от рехабилитация. Изчислено е, че първоначалният ремонт ще струва 3 милиона лева.

„Няма как в бюджета за следващата година да се предвидят 12 млн. лв. за рехабилитация, поискани от опозицията, тъй като на този етап не е изготвен проект, затова в разговор с министъра на МРРБ Николай Нанков настоявахме да започне проектиране“, коментира областният лидер на ГЕРБ - Бургас Димитър Бойчев.

Депутатите заявиха още, че въпреки това, за да покажат принципното си отношението към проблема, при гласуването на държавния бюджет са подкрепили предложението за 12 млн. лв., направено от опозицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България