Спешна евакуация на болен индонезийски моряк по море извършиха ВМС

Спешна медицинска евакуация на индонезийски моряк проведоха ВМС с бърза патрулна лодка . В 7 ч. в сряда в Морския спасителен координационен център е получен сигнал за член на екипажа на търговския кораб „Star Hyperion”, плаващ под панамски флаг и намиращ се на 60 мили от пристанище Варна, съобщиха от пресцентъра на бойния флот.

По заповед на командира на ВМС контраадмирал Митко Петев веднага е отплавала бързоходна средна патрулна лодка FPB-M от Пункт за базиране Варна с екипаж капитан ІІІ ранг Тенко Стефанов, лейтенант Борислав Димитров, матрос Борислав Братоев и военния лекар лейтенант Николета Славова.

След преглед на борда на кораба на болния член на екипажа, който е индонезийски моряк, е установена коремна болка със съмнение за остро възпаление за апендикса, което налага медицинска евакуация до болнично заведение. В 10.30 часа на Морска гара Варна морякът е качен в реаномобил на центъра за спешна медицинска помощ на МБАЛ „Света Анна”, а бързоходната средна патрулна лодка се прибра в Пункт за базиране Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България